Årets Elmare 2013

Årets Elmare är ett pris som Smålands Fotbollförbund och Rasmus Elm årligen gemensamt delar ut. Bakgrunden är matboken "Måltider" som Rasmus Elm författat vars överskott han bestämt ska gå tillbaka till småländsk fotboll ur vilken han själv fostrats.

Kriterierna för priset är att pristagarna ska vara goda förebilder för småländsk fotboll, både på och utanför planen.

I år tilldelas Filip Sachpekidis, Kalmar FF och Anna Anvegård, Reftele GoIF priset som Årets Elmare. Utmärkelsen delas, preliminärt, ut till spelarna under Cup Kommunal och Cup Byggnads gruppspel i Vänersborg helgen den 15-17 november.

Anna Anvegård spelar nu i Reftele GoIF men har Bredaryds IK som moderklubb. I år var Anna med och vann div2 norra med sitt Reftele och med sina 26 mål under säsongen vann hon även skytteligan. Anna representerar, på ett föredömligt sätt, både Smålandslaget och Svenska landslaget för spelare födda 97.

Filip Sachpekidis är fostrad i Lindsals IF. 2011 lämnade han sin moderklubb för Allsvenska Kalmar FF. I år gjorde han sin debut i Allsvenskan och det blev en riktig drömdebut när Filip endast behövde fyra minuter på sig för att göra sitt första mål i Allsvenskan. Filip är också en viktig spelare i Smålandslaget för pojkar födda 97 och han representerar även Sverige i pojklandslaget.

Stort grattis till utmärkelsen och lycka till i framtiden!