Årets Elmare 2017

Årets Elmare 2017 är nu utsedda!

Årets Elmare är ett pris som Smålands Fotbollförbund och Rasmus Elm årligen
gemensamt delar ut. Bakgrunden är matboken "Måltider" som Rasmus Elm författat vars överskott han bestämt ska gå tillbaka till småländsk fotboll ur vilken han själv fostrats.

Kriterierna för priset är att pristagarna ska vara goda förebilder för småländsk fotboll, både på och utanför planen.

I år tilldelas, på flicksidan Hanna Nilsson, Frödinge-Brantestad SK priset som Årets Elmare med motiveringen

"Hanna ligger i topp med att visa ödmjukhet mot laget och sin egen utveckling. Med sin lojalitet mot alla sina lagkamrater i kombination med en stor vinnarskalle är hon en uppskattat spelare oavsett vilket lag hon spelar i. Oavsett plats, tid och lag visar Hanna alltid en proffsighet i sina förberedelser inför träningar och matcher."

På pojksidan tilldelas Hampus Svensson, Kalmar FF priset som Årets Elmare med motiveringen:

"Hampus är en spelare som tar ett stort ansvar för att helheten ska fungera både på och utanför planen. Han har ett stort mod, beslutsamhet och tävlar i varje moment samtidigt som han har stor respekt för sina medspelare, motspelare och funktionärer. Genom sitt sätt att spela och vara är Hampus en stor förebild och ledare både på och utanför planen"

Stort grattis och lycka till!