Uppvisningspel 3 mot 3 lördag 14 april

Växjö Norra IF bjuder in till premiären av spelplan och spelformen 3 mot 3

Som värdfamilj av spelplaner kommer Växjö Norra IF, i samarbete med Smålands FF, hålla uppvisning av spel 3 mot 3. Detta i samband med seriepremiären av div 4 södra mellan Växjö Norra och Slätthögs BoIF. Till detta tillfälle är grannföreningar med ungdomsverksamhet speciellt inbjudna.

Uppvisningsspelet är tänkt före matchen och i pausen på Fagrabäcks konstgräs i Växjö lördagen den 14 april från 15:30 till matchstart och i matchpausen. Växjö Norra IF bjuder på entrékostnaden men behöver ändå få in en anmälan till dagen. Anmäl er förening genom e-post till marknad@vaxjonorra.se eller sms till 0725-49 41 00.

Kontaktpersoner Växjö Norra IF
Sportchef ungdom Torbjörn Petersson 0703-74 57 52
Klubbchef Marcus Isaksson 0733-77 96 01
info@vaxjonorra.se

Kontaktperson Smålands FF
Rebin Mardan 036-34 54 49, rebin.mardan@smalandsfotbollen.se

Bakgrund
SvFF:s Representantskap fattade i december 2017 beslut om införandet av de nya nationella spelformerna för barn- och ungdomar, med stark rekommendation att användas under 2018 och obligatoriskt från 2019. SmFF kommer under 2018 att informera och utbilda kring de nya spelformerna. Under året kommer man att erbjuda möjligheterna för föreningarna att låna 3 mot 3-planer för 6-7-åringar.

Värdföreningar
SmFF gör denna satsning med hjälp av värdföreningar runt om i Småland. Tanken är att värdföreningarna lånar ut 3 mot 3-planerna till närliggande föreningar för matcher och träning. Värdföreningarna kan även själva bjuda in till poolspel, prova-på-dagar mm.
Växjö Norra IF har av SmFF utsetts till en av fjorton värdföreningar i Småland.