Pantmatchen

Samla pant och vinn fina fotbollsupplevelser för er förening.

Pantmatchen går ut på att samla in så mycket pant som möjligt under ett år. Alla föreningar som är föreningskunder hos Pantamera kan samla burkar och PET-flaskor, lämna dem på någon av Pantameras inlämningsställen och ta emot 200 kronor per säck. Eller – Föreningspanta i Pantamera Express. Töm hela säcken direkt i maskinen och välj er förening som mottagare för pantutbetalningen. Pengarna sätts in på ert gironummer.

Glöm inte att tipsa vänner och familj, i Pantamera Express kan vem som helst välja att donera sin pant till er förening. Alla föreningar som är kunder hos Pantamera finns automatiskt valbara som donation i alla Pantamera Express i hela landet. 

De tre föreningarna som samlar in mest pant under året vinner en prischeck som ska användas för att ge föreningens eldsjälar en fotbollsupplevelse.

 • 1:a pris: en fotbollupplevelse till ett värde av 15 000 kr
 • 2:a pris: en fotbollsupplevelse till ett värde av 6 000 kr
 • 3:e pris: en fotbollsupplevelse till ett värde av 4 000 kr

Priset delas ut i form av en check som syftar till att tacka de som möjliggjort pantinsamlingen. Exempel på fotbollsupplevelser kan vara:

 • en VIP-upplevelse på allsvensk match
 • åka på en egenarrangerad landskampsresa
 • ordna ett fotbollsevent på sin idrottsplats

För att kunna delta i Pantmatchen behöver din förening vara föreningskund hos Pantamera. Det blir du enkelt genom att skapa ett personligt Pantamerakonto på www.pantamera.nu. Kontot kan du koppla till din förening och få överblick över er pantstatistik, beställa säckar, se era utbetalningar och mycket mer. Det blir ert egna lilla krypin!

Är ni redan föreningskunder hos Pantamera och vill delta i Pantmatchen behöver ni endast mejla: kundtjanst@returpack.se.

Anmäl er till Pantmatchen som ny förening

 1. Överst och till höger på www.pantamera.nu finner du alltid länken till ’Mina sidor’. Klicka där för att antingen skapa ett konto med BankID eller välj alternativet att skapa nytt konto med endast e-postadress och lösenord.
 2. Följ därefter anvisningarna på skärmen.
 3. När du skapat ditt konto kan du registrera en ny förening om din förening inte redan är föreningskund hos Pantamera. Annars kan du välja att koppla ditt konto till föreningen i samma steg.

I steget där du fyller i din förenings uppgifter skriver du i Smålands Fotbollförbund i meddelanderutan för att anmäla er till Pantmatchen. Om du behöver hjälp, kontakta Pantameras kundtjänst på: kundtjanst@returpack.se

Som föreningskund hos Pantamera kan ni antingen panta genom att lämna in säckar på Pantameras inlämningsställen och ta emot 200 kronor per säck. Ni kan då beställa nya etiketter och säckar via ’Mina sidor’ på www.pantamera.nu när de börjar tryta. Ni kan självklart också panta i Pantamera Express om ni skulle ha vägarna förbi.

De föreningar som vill kan också välja att enbart panta i Pantamera Express och behöver därmed inte beställa säckar och etiketter hos Pantamera.

Mina sidor - er föreningsportal på pantamera.nu

Mina sidor är Pantameras kundportal på webben. Där finns alla tjänster samlade på ett och samma ställe. Här kan du enkelt utföra dina ärenden på egen hand när som helst på dygnet.

Resultat

Topp 5

Uppdaterad 1 november 2022

 1. Smålandsstenars GoIF - insamlade förpackningar: 82 593
 2. Tabergs SK - insamlade förpackningar: 63 793
 3. Sommens AIF - insamlade förpackningar: 53 900
 4. Tingsryd United FC - insamlade förpackningar: 49 910
 5. Norrahammars GIS - insamlade förpackningar: 41 471

Sponsring av pantkärl

Pantamera sponsrar med pantkärl till cuper eller andra fotbollsevent för de föreningar som deltar i Pantmatchen. För att få sponsrade kärl, kontakta Pantameras kundtjänst.      

Frågor