Nu börjar tabellräkning i vissa ungdomsserier

Har ni koll på när poäng börjar räknas för er serie?

För ungdomar 13 år och uppåt startar tabellräkningen under ”andra halvan” av serien. Det innebär lite olika tidpunkt beroende på hur många lag er serie består av och en hel del startar sin tabellräkning redan i den omgång som finns placerad kommande helg.

Består er serie av 18 omgångar börjar tabellräkningen från omgång 10 som är lottad att starta nu till helgen. Alltså spelar ni en omgång som hör till serien innan ni tar lite sommarledigt för att sedan fortsätta i höst. Om man vill kan man självklart skjuta denna omgång till ett datum efter sommaren - se då till att ni är överens om nytt datum föreningarna emellan och meddela oss det. Vi lägger inte matcher som uppskjutna tillsvidare utan nytt datum.

Består er serie av 14 omgångar vilket är väldigt vanligt börjar tabellräkningen från omgång 8. Detta är lottat att starta först efter sommaren så er tabellräkning kommer ligga under höstsäsongen.

10-12 års serier spelar som vanligt utan tabellräkning helt - ni genomför matcher i den mån ni kan och vill. Se till att ha en bra dialog med era motståndare för att undvika missförstånd. Rapportera gärna resultat för matcher som spelas.

Enligt beslut från Smålands FF:s styrelse tas inga WO-avgifter eller utdragningsavgifter ut till och med 31 augusti. Behöver ni lämna WO rapporterar ni det till hampus.haglund@smalandsfotbollen.se