Sara Lennqvist ny ledamot i Fotbollsutvecklingskommittén

Sedan mitten av maj är Sara Lennqvist, aktiv inom Östers IF, ny ledamot i Fotbollsutvecklingskommittén för Smålands Fotbollförbund.

Bilden: Sara Lennqvist. Foto: Privat

Hon är därmed senaste tillskottet av förtroendevalda inom ledar- och spelarutbildningen.

Sara är 32 år och har under ett antal år varit aktiv inom bl.a. Östers IF, inte minst i rollen som CSR-ansvarig genom Öster i samhället. Med en stor passion för pedagogik och inkludering jobbar hon till vardags som förstelärare för engelska på Centrumskolan i Växjö.

Inom Smålands Fotbollförbund har hon varit instruktör och senast som distriktförbundskapten för smålandslaget flickor födda 2003. Hennes drivkraft ligger i barnens rätt till en meningsfull fritid där de får möjlighet att möta engagerade och trygga förebilder.

Fotbollen gör det enklare att skapa dessa mötesplatser men det är mötet mellan oss människor som får oss att växa,

Hon har genom sitt engagemang fått fler att spela fotboll längre och sett till att sänka trösklarna för integrera fotbollen på ställen i samhället där den annars kanske inte varit tillgänglig. Genom nytänkande och mod har det skapat mervärde för många från bredd till elit.

- Vi är väldigt glada över att Sara tackat ja till att vara med på vår utvecklingsresa och är övertygade om att hennes erfarenheter kommer vara till stor nytta för fotbollen som helhet, säger Claes Moberg, ordförande i Fotbollsutvecklingskommittén.

Läs mer:

Fakta spelar- och ledarutbildning

Smålands FF:s utbildningsverksamhet ska präglas av tillgänglighet och kvalité. Oavsett var i distriktet din förening finns kan ni få samma stöd när det gäller utbildning inom ledar- och spelarutbildning.

Läs mer om Smålands FF:s utbildningsverksamhet.