Covid-19: Nya riktlinjer från 1 december

Från 1 december gäller nya föreskrifter och allmänna råd från FHM. Fotbollens råd och riktlinjer har från samma datum uppdaterats i enlighet med de nya anvisningarna. Arrangörer av offentliga tillställningar inomhus med fler än 100 åskådare ska använda vaccinationsbevis som smittskyddsåtgärd alternativt vidta andra smittskyddsåtgärder. Därtill har arrangörer av offentliga tillställningar en skyldighet att vidta vissa ytterligare försiktighetsåtgärder

Vi följer beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och är beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Det sker nya uppdateringar kontinuerligt, där krav och riktlinjer kan komma att ändras snabbt.

Vårt fokus är att bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset, och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra de fotbolls- och futsalaktiviteter som är möjliga under rådande omständigheter.

Det är viktigt att hela tiden via tillförlitliga källor hålla sig uppdaterad om myndighets beslut, eller Folkhälsomyndighetens rekommendationer, ändras.