Satsning på streetfotboll

Nyfiken på streetfotboll? Svenska FF arbetar sedan två år tillbaka med förenklade spelformer, som möjliggör en fotbollsrörelse där alla får plats, oavsett ambition eller förutsättningar. En av dom förenklade spelformerna är streetfotboll, en flexibel spelform som bara kräver tre spelare.

På Idrottsgalan tillkännagav Svenska Spel och Riksidrottsförbundet att Svenska Fotbollförbundet får medel ur Rörelsefonden. Medlen går till projektet Streetfotboll vars syfte är att sänka tröskeln till fotbollen genom att erbjuda streetfotboll till barn, unga, vuxna och äldre.

Tack vare medlen från Rörelsefonden kommer SvFF att kunna ge ett ekonomiskt stöd på 35 000 kr till 12 utvalda fotbollsföreningar utspridda över Sverige.

Genom det ekonomiska bidraget arrangerar föreningarna minst tre öppna breddturneringar/prova på-tillfällen i områden där ungdomar befinner sig under sommarmånaderna, till exempel på större stränder eller mitt i city.
Utöver det erbjuder föreningen en möjlighet att träna streetfotboll i spelformen 3 mot 3 på regelbunden basis i föreningen.

Utöver ekonomiska medel får de 12 föreningarna även ett startkit med bollar, västar och beachflaggor.

Är din förening intresserad? Anmäl er intresse senast den 11 februari 2022.