Covidriktlinjerna upphör 9 februari

Regeringen och Folkhälsomyndigheten redogjorde under förra veckan för avvecklingen av de flesta åtgärderna mot covid-19 från och med onsdagen den 9 februari. Det innebär också att svensk fotbolls riktlinjer för fotbollsverksamhet under corona upphör samma dag.

Efter snart två års tid med covidriktlinjer för svensk fotbollsverksamhet kommer nu riktlinjerna upphöra från och med den 9 februari. Regeringen och Folkhälsomyndigheten meddelade under torsdagen att de flesta åtgärderna mot covid-19 avvecklas och svensk fotbolls riktlinjer följer efter.

Det innebär bland annat följande besked:

  • Att deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, mässor och privata sammankomster, samt krav på avstånd mellan sällskap och vaccinationsbevis, hävs.
  • Att rådet att avstå från att arrangera och delta i cuper och läger inomhus upphör.

Svenska Fotbollförbundet vill rikta ett stort tack till svensk fotboll - alla föreningar, lag och spelare - som följt rådande riktlinjer och tagit stort ansvar för en smittskyddssäker verksamhet.

SvFF påminner också om att nu gällande riktlinjer fortsatt gäller fram till den 9 februari, och uppmanar svensk fotboll att fortsätta följa riktlinjerna på samma noggranna sätt under de dagar som kvarstår.

Läs mer