Matchrapporter säsongen 2022

Från och med i år slopas hanteringen av matchrapport/matchtrupp på papper.

Från och med i år kommer matchrapportering skötas endast digitalt genom Fogis. Det här gör att det blir extra viktigt att ni faktiskt ser till att innan match lägga till er matchtrupp med spelare och ledare samt se till så att allt stämmer. När matchen är över är det som vanligt jätteviktigt att också rapportera in resultat (ungdomsfotbollen).

Om lag inte lägger in sin matchtrupp eller rapporterar resultat kommer det krävas in i efterhand – det är betydligt mer tidskrävande både för Smålands FF och för ledare att försöka lösa det efter matchen spelats. Vi vill att matchtrupp och resultat finns i Fogis för alla våra seriematcher, även de serier som inte har tabellräkning.

Vill ni se motståndarlagets matchtrupp innan match publiceras denna i Min Fotboll så snart den är sparad i Fogis, alternativt kan ni alltid be motståndarnas ledare att få se deras trupp via Fogis på en av deras digitala enheter.

Under säsongen kommer det komma en lösning för att kunna sköta matchtrupp genom appen Min Fotboll. Lanseringen av detta dröjer dock och vi vet inte exakt när lösningen kommer finnas på plats.