Anderas Sandberg ny förbundskapten för P06

Johan Lassus lämnar sitt uppdrag som förbundskapten för distriktslaget P06 på grund av förändrat arbetssituation. Han ersätts av Andreas Sandberg som tidigare haft ansvar för målvakterna i samma årskull.

Andreas klev in i sin nya roll vid samlingen i Västervik. Han är bosatt i Växjö och jobbar till vardags som tränare i Östers IF’s U16-lag med en gedigen utbildningsbakgrund med såväl UEFA B (med motsvarande för målvakter) som Coaching & Sports Management vid Linnéuniversitetet. Därtill har han erfarenhet under ett antal år av förbundsverksamheten på både flick- och pojksidan.

- Det är såklart synd att vi behöver göra förändringar i teamet, men samtidigt är vi övertygade om att vi hittat en väldigt bra lösning framöver för Smålandslaget P06, säger Claes Moberg, ordförande i Fotbollsutvecklingskommittén.

I luckan som uppstår på målvaktssidan kommer Magnus Olsson att kliva in resterande tid av distriktlagsresan. Han har en lång erfarenhet från såväl förbundsverksamhet som elit- och breddfotbollen på både flick- och pojksidan.

Teamet kommer därmed att bestå av Andreas Sandberg, Joel Lundberg och Magnus Olsson.

Vi passar samtidigt på att tacka Johan Lassus för sin insats som DFK för P06.

Läs mer