P17-landslaget till Kalmar och Nybro

Den 9 och 12 september kommer vi att få se framtidens fotbollsstjärnor från Sverige, Norge, Danmark och Belgien spela på Fredriksskans IP och Victoriavallen i Nybro.

(Foto: Marcus Vilson/Mvilson)

Det är ländernas P17-landslag som kommer att mötas i en turnering, som arrangeras av Kalmar AIK och Nybro IF i samarbete med Destination Kalmar, Nybro kommun och Smålands Fotbollförbund.

De första matcherna kommer att spelas lördagen den 9 september, då Sverige möter Danmark på Victoriavallen i Nybro och Belgien möter Norge på Fredriksskans IP i Kalmar. Tre dagar senare, det vill säga tisdagen den 12 september, kommer sedan vinnarna av den första matchen möta varandra i en final medan de andra två lagen gör upp om bronsplatsen. Sveriges andra match kommer, oavsett resultatet, att spelas i Kalmar den 12 september.

– Senast vi i Nybro IF arrangerade en landslagsturnering var 1996, att vi nu fått detta förtroende från Svensk Fotboll, och då tillsammans med en annan av Smålands mest anrika föreningar Kalmar AIK, känns helt fantastiskt! Det ligger i linje med båda föreningarnas positiva utveckling de senaste åren, säger P-O Johansson, Nybro IF.

– Kalmar AIK fyller 120 år i år och vilken fantastisk present att kunna välkomna så roliga lag som Sverige, Danmark, Belgien och Norge till två så historiska arenor som Fredriksskans och Victoriavallen. Vi ser fram emot att tillsammans med Nybro IF skapa ett evenemang där regionens alla ungdomslag får möjlighet att se framtidens landslagsstjärnor på nära håll, säger Patrick Karlsson, Kalmar AIK.

– Vi på Smålands Fotbollförbund är glada och stolta över att få vara en del i att arrangera dessa landskamper i Kalmar och Nybro. Det är en fantastisk möjlighet för den lokala fotbollen att se framtidens stjärnor på hemmaplan och samtidigt skapa inspiration till sin egen utveckling. Oavsett om du är spelare, ledare eller domare. Förutom att vårt fokus kommer vara att stötta Kalmar AIK och Nybro IF i deras arbete kring landskamperna kommer vi även att se över möjligheten att eventuellt förlägga någon del av vår verksamhet i samband med detta, säger Johanna Karlsson, Smålands Fotbollförbund.

– Det är jättekul att vi kan genomföra detta evenemang tillsammans med Nybro kommun. Tillsammans kan vi erbjuda en större bredd av evenemang än vad vi kan göra som enskild destination. Vi vet också att denna typ av evenemang har stor betydelse för regionens föreningar och för regionens unga fotbollsspelare som får chans att se och inspireras av landslagsspelare. Det är också trevligt att få välkomna internationella gäster till regionen under tidig höst, säger Ida Qvarnström, projektledare idrottsevenemang, Destination Kalmar.