U23 – Trenationsturnering i Jönköping

U23-landslaget kommer till Jönköping i sommar. Sverige deltar i en trenationsturnering där två häftiga matcher väntar mot Kina och Brasilien. Matcherna spelas på Stadsparksvallen i juli. Ta chansen och kom och se framtidens stjärnor.

Trenationsturneringen inleds 12 juli med en match mellan gästerna Kina och Brasilien. Sverige inleder turneringen 14 juli med match mot Kina och avslutar sedan mot Brasilien 18 juli. Samtliga matcher spelas på Stadsparksvallen med avsparkstiden 18.00.

Jönköpings kommun är stolta över att kunna stå värd för evenemanget:

– Kul att återigen få välkomna landslag till vackra Stadsparksvallen. Det visar att vallen är attraktiv efter den större om- och tillbyggnationen som nyligen genomförts. Vår förhoppning är att vi får se många landskamper på arenan de närmaste åren, säger Martin Gårlin, avdelningschef på Jönköpings kommun.

Sverige har mött Kina vid två tillfällen på U23-nivå, båda matcherna har spelats på senare år. Först blev det en svensk 6-0-seger 2018 och året därpå blev det en ny vinst, denna gång med 2-0. Från de landskamperna har hela 14 spelare sedan även debuterat i damlandslaget. Hur många framtida A-landslagsspelare som finns i dagens U23-trupp återstår att se.

Matchen mot Brasilien blir historisk då länderna aldrig har mötts på U23-nivå tidigare. På ungdomsnivå har Brasilien en minst sagt imponerande meritlista. Landet har vunnit samtliga nio Copa America på U20-nivå med det smått osannolika facit 48 vinster och fem kryss på sina 53 matcher i turneringen som de alltså alltjämt är obesegrade i. Brasilien är även ett av fyra lag som deltagit i samtliga tio U20-VM där de har fyra semifinalplatser och två bronsmedaljer.

– Matcherna mot länder från utanför Europa är extremt viktiga för att få den erfarenhet som spelarna behöver för att spela i och nå framgångar i OS och VM med A-landslaget. Jag är helt säkert på att några av spelarna som spelar matcherna i sommar mot ytterst kvalificerat motstånd kommer att spela mästerskap för Sverige i framtiden. Vi hoppas givetvis på att vi får mycket publik på fina Stadsparksvallen och vi ska göra allt för att bjuda på spänning, underhållning och givetvis sex poäng till blågult, Martin Qvarmans Möller, förbundskapten Sveriges U23-landslag.