Årets spelare 2023

Smålands Fotbollförbund presenterar, tillsammans med Sportjournalisternas Klubb Småland, vinnarna av årets spelare dam och herr 2023.

Foto: Bildbyrån/Joachim Aronsson

Alexandra Jonasson, Växjö DFF

Alexandra Jonasson fostrades i Växjöklubben Sandsbro AIK och har sedan flytten till Växjö DFF varit pålitligheten själv. Det är på mittfältet som Alexandra trivs, där hon är duktig på att styra spelet och påverka tempot i matcherna. 24-åringen är känd för att servera lagkamraterna målgivande passningar. Utan tvekan en viktig kugge i Växjö DFF:s allsvenska lag och dessutom kul med en lokal spelare som får utmärkelsen.

Simon Skrabb, Kalmar FF

Kalmar FF:s värvning av Simon Skrabb ifjol var en fullträff. Finländaren blev bara bättre och kom under hösten 2023 att tillhöra allsvenskans främsta offensiva spelare. Inte minst minns vi hans klassmål som avgjorde mot Malmö FF inför hemmapubliken. Simon Skrabb har med sina fina vänsterfot hög kvalitet och fanns högt i poängligan.

Ett stort grattis till pristagarna!