Årets domare och domartalang 2023

Smålands Fotbollförbund presenterar nu vinnarna av årets domare och domartalang 2023.

Nedan presenteras årets domare och årets domartalang tillsammans med respektive nominering. Under Smålands Fotbollsförbunds årsmöte den 7 mars kommer pristagarna få motta sina priser. 

Årets domare

Robin Wallén Nilsson, Vetlanda 

Robin startade sin domarkarriär i distriktet som 15-åring. Efter några års dömande genomförde han Steg 2 och tog sig säsongen 2014 upp som domare i division 5. Under några år kom den civila karriären med utbildning och arbete mellan och satte domarskapet på paus. Robin återupptog sitt dömande 2021 och har med stor målmedvetenhet utvecklat sin fysik och sina matchledaregenskaper vilket bar frukt när han 2023 nominerades och genomförde Steg 3. Utbildningen gav grönt ljus och 2024 kommer Robin vara en av Smålands FF regiondomare i division 3.

Årets domartalang 

Ali Amin, Växjö

Ali är en härlig kille, med en fysik utöver det vanliga som har fångat alla observatörers och domares ögon den här säsongen. Han är ny för i år som distriktsdomare och det märktes tidigt att han hade mycket fotboll inom sig och även en stor potential. Potentialen har under året utvecklas till färdigheter och vi ser idag stora möjligheter för Ali att döma högre upp de kommande 
säsongerna.

 

Smålands Fotbollförbund skickar ett stort grattis till pristagarna!