Nya tränarlicenskrav från 2025

Från och med 2025 träder nya tävlingsregler i kraft gällande tränarlicenskrav i division 1 dam och division 2 herr.

Innebörden av beslutet är att huvudansvariga tränare i division 1 dam och division 2 herr måste inneha en giltig UEFA B-licens eller ha påbörjat utbildningen. Att vara anmäld till utbildningen är inte tillräckligt, utan tränare ska vara officiellt antagen och ha påbörjat utbildningen. 

SvFF:s tävlingsavdelning kommer under året att skicka ut information direkt till de föreningar som befinner sig på berörda serienivåer denna säsong, men det är viktigt att samtliga ser till att informationen sprids gemensamt. 

Från Smålands Fotbollförbunds sida kommer vi påminna om de nya tränarlicenskraven regelbundet under året. Det är viktigt att samtliga föreningar känner till och tar ansvar för att man inför 2025 års säsong har anlitat en behörig tränare, alternativt uppmanar att tränare genomgår den aktuella tränarkursen. 

För mer information kring regelverket, se 2 kap. 34 § TB: