Frågor och svar inom Smålandsfotbollen

Ja, serierna spelas med enkelmöten och den första halvans omgångar är redan strukna i Fogis.

För ungdomar 13 år och uppåt startar tabellräkningen under ”andra halvan” av serien. Exempel: Har ni 18 omgångar startar tabellräkningen från omgång 10. Har ni 14 omgångar startar tabellräkning från omgång 8.

Barn 10-12 år har som vanligt inte tabellräkning. De matcher som finns i dessa åldrar kan spelas och rapporteras som vanligt men rent tabellmässigt finns inget som skiljer en tävlingsmatch från en träningsmatch på denna nivå – spela för att ha roligt när ni är överens om att match kan genomföras.

Väljer ni att ställa in en match meddela hampus.haglund@smalandsfotbollen.se

I samband med matcher bör ombyte och dusch ske hemma i de fall det är möjligt och lämpligt, t. ex. vid kortare resor. Om dusch och ombyte sker på plats är det viktigt att trängsel undviks. Användning av omklädningsrum omfattas som huvudregel av den så kallade Covid 19-lagen. 

Ja, alla matcher som finns i Fogis och som genomförs rapporteras som vanligt.

Ja, läger och cuper kan genomföras utan begränsning från den 1 juli. 

 Men det är viktigt att komma ihåg att de allmänna råden för individen och verksamhetsansvariga fortsatt kvarstår i enlighet med Folkhälsomyndighetens föreskrifter och allmänna råd om allas ansvar att förhindra smittspridning av covid-19 m.m.

Läs mer om hur läger, cuper, sammandrag osv ska planeras och riskbedömas enligt Folkhälsomyndigheten:

Följande publikbegränsningar gäller från 1 juli:

  • Högst 600 personer vid utomhusarrangemang
  • Högst 3000 personer vid utomhusarrangemang där särskilt anvisade sittplatser kan anvisas
  • Om arenan kan delas upp i sektioner där besökarna inte kommer i kontakt med andra sektioners besökare gäller ovanstående begränsningar för respektive sektion.

För mer information gällande förhållningssättet se SvFF:s riktlinjer och råd: 

Föreningen ansvarar för att dessa regler följs och att tillräcklig yta finns att tillgå för att undvika trängsel hos publiken.

Om ni avser att ha kioskverksamhet i samband med match bör ni se över serveringsrutiner, undvika köbildning och underlätta handhygien genom att ha tillgång till toalett samt handsprit.